Besparen (erf)belasting

In een testament kunt uw vastleggen wat er met uw vermogen gebeurd na uw overlijden,  daarnaast kan rekening worden gehouden met de erfbelasting die door uw erfgenamen moet worden betaald over hun erfdeel.

Bij het besparen van belasting kan het wellicht raadzaam zijn uw huwelijkse voorwaarden (indien van toepassing) te bekijken en deze te wijzigen. Ook kunt u denken aan de jaarlijkse belastingvrije schenkingen aan uw (klein)kinderen, giften aan goede doelen, overdracht van uw bedrijf of woning of een geldlening aan uw (klein)kinderen in verband met het aankopen van een eigen woning of het starten van een eigen bedrijf.

Het (op fiscale wijze voordelig) overhevelen van vermogen naar de volgende generatie wordt estate planning genoemd. Notaris Engelbracht is naast notaris ook estate planner en zeer deskundig op dit gebied. Estate plannig is maatwerk. Neemt u gerust contact op met ons kantoor voor het maken van een afspraak. Notaris Engelbracht bespreekt graag met u de mogelijkheden om (erf)belasting te besparen.

Notaris Engelbracht is aangesloten  bij de Vereniging van Estate Planners in het Notariaat (EPN), voor meer informatie kunt u www.epn-notaris.nl raadplegen.