Onderneming beginnen? Welke bedrijfsvorm kies jij?

Onderneming beginnen? Bepaalt het lot uw bedrijfsvorm?

Bent u een startende of ervaren ondernemer? Laat het lot dan niet uw bedrijfsvorm bepalen! Doe vandaag nog de online test. Want zeg nu zelf: de keuze van uw bedrijfsvorm is toch veel te belangrijk om aan het toeval over te laten?

Indien u een eigen onderneming wilt beginnen dient u veel zaken te regelen. Onder andere het kiezen van de meest geschikte bedrijfsvorm. De online test kost slechts drie minuten tijd en geeft u advies over de bedrijfsvorm die het beste bij u past. Indien u reeds een eigen onderneming heeft, geeft de test weer of de gekozen bedrijfsvorm nog steeds bij uw onderneming en persoonlijke situatie past.

Bij het beginnen van een eigen onderneming kan de (kandidaat-)notaris u informeren over de mogelijkheden. De (kandidaat-)notaris kan u adviseren over de bedrijfsvorm, maar ook over de financiële risico’s van een eigen onderneming. Indien u bent gehuwd in gemeenschap van goederen is het bij het beginnen van een eigen onderneming verstandig alsnog huwelijkse voorwaarden op te laten stellen door de notaris. Ondernemen brengt immers risico’s met zich mee. Huwelijkse voorwaarden kunnen de persoonlijke bezittingen beschermen tegen eventuele schuldeisers van uw onderneming. Daarnaast kan in de huwelijkse voorwaarden worden afgesproken dat uw partner meedeelt in de waardegroei van uw bedrijf. Kortom, samen als het goed gaat, apart als het slecht gaat.

Diegenen die al jaren ondernemer zijn willen wellicht op korte termijn de onderneming overdragen. Ook bij de bedrijfsopvolging kan de notaris u adviseren. U kunt bedrijfsopvolging tijdens uw leven regelen, maar ook door het opstellen van een testament. U bepaalt zelf hoe uw bedrijf wordt voortgezet door uw bedrijfsopvolger. De (kandidaat-)notaris neemt de mogelijkheden graag met u door. Zo wordt de toekomst van uw bedrijf (en dat van uw gezin/familie) goed geregeld en kunt u tot uw pensioen zorgeloos ondernemen.

Daarnaast kan de (kandidaat-)notaris u informeren over de veranderende wettelijke en fiscale regels voor ondernemers. Met ingang van 1 oktober 2012 wordt het bijvoorbeeld eenvoudiger een besloten vennootschap (BV) op te richten, een zogenaamde flex-bv. Indien u voor deze datum een BV hebt opgericht is het verstandig uw statuten door te nemen met de (kandidaat-)notaris. Door het wijzigen van de wetgeving kan het noodzakelijk zijn uw statuten aan te passen. Ook is het mogelijk een afspraak te maken met de (kandidaat-)notaris om u te laten informeren over de gewijzigde regelgeving, zodat u goed op de hoogte bent van de regelgeving die van toepassing op uw eigen onderneming.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over het beginnen van een eigen onderneming, de meest geschikte bedrijfsvorm en het voorkomen van financiële risico’s? Of wilt u geïnformeerd worden over veranderende regels voor ondernemers? Neem dan contact op met Notariskantoor Engelbracht.

Notariskantoor Engelbracht is zowel de startende als ervaren ondernemer graag vakkundig van dienst!

Welke bedrijfsvorm is voor u een goede optie? Doe nu de bedrijfsvorm test

Neem contact op met een van de (kandidaat-)notarissen voor meer informatie!